Nyheter

 • Stenvalls Trä söker torkskötare

  2018-11-30

  Stenvalls Trä AB behöver förstärka sin organisation och söker nu en torkskötare till anläggningen i Sikfors för att bli en del av vårt glada och kompetenta gäng.

  Läs mer...

 • Stenvalls Trä söker maskinmekaniker

  2018-11-29

  Stenvalls Trä AB behöver förstärka sin underhållsorganisation och söker nu en skiftgående mekaniker som kan genomföra förebyggande underhåll och reparationer av våra maskiner. Vi söker nu dig som vill bli en del av vårt kompetenta och glada gäng.

  Läs mer...

 • Stenvalls Trä söker mekaniker till tunga fordon

  2018-11-29

  Stenvalls Trä AB är ett familjeägt sågverksföretag med anläggningar i Sikfors, Luleå, Örarna, Seskarö och Piteå. Vi sysselsätter idag 210 personer och omsätter 1 miljard sek. Produktionen uppgår till 400 000 m3 sågad vara och ca 75 % vidareförädlas direkt till slutkund. I koncernen värderar vi engagemang, kunskap och handlingskraft mycket högt.

  Läs mer...

 • Stenvalls Trä söker förare till timmer- och gaffeltruck

  2018-11-26

  Stenvalls Trä behöver förstärka sin organisation och söker maskinförare för både timmer- och gaffeltruck till våra anläggningar i Sikfors och Lövholmen. Ansök redan idag och bli en del av vårt kompetenta och glada gäng.

  Läs mer...

 • Henrik Morin ny VD för XL-BYGG Stenvalls

  2018-10-25

  Henrik Morin, tidigare VD för Westhelicopter och affärsutvecklare inom Kallax Flyg blir den som ska leda XL-BYGG Stenvalls in i framtiden. Han kommer att tillträda fr.o.m. 29 oktober 2018.

  Läs mer...

 • Ny produktionschef på Lövholmen

  2018-10-15

  Stenvalls Trä AB är glada att kunna presentera Erik Lundqvist som nytillträdd produktionschef vid vår anläggning på Lövholmen, Piteå.

  Läs mer...

 • Stenvalls Trä tillsätter ny Underhållschef

  2018-05-04

  Stenvalls Trä AB tillsätter Lennart Nilsson som Underhållschef. Lennart har en lång erfarenhet inom sågverksbranschen där han varit verksam inom många delprocesser hos oss sedan 1993.

  Läs mer...

 • Stenvalls Träs VD Erik Sjölund har avlidit

  2018-03-02

  Det är med stor sorg som vi meddelar att vår käre VD Erik Sjölund hastigt har gått bort.

  Läs mer...

 • Vad händer inom Stenvalls Trä?

  2017-05-19

  Jag påbörjade utmaningen att leda Stenvalls Trä den första september förra året. Under mitt första halvår har vi genomfört ett antal förändringar i organisationen för att stå bättre rustade inför en produktionsökning. Vi har delat upp produktionsledningen, så att såg och förädling har separata chefer, och skapat en ny ledarnivå med handplockade skiftledare. Dessa kommer att få utbildning i såväl arbetsmiljöfrågor som ledarskap. Maskineriet i Sikfors har många år på nacken, och en ny underhållschef ska därför leda reparationer och förebyggande underhåll där.

  Läs mer...

 • Stenvalls Trä tillsätter ny VD

  2016-06-13

  Stenvalls Trä AB har under de senaste åren befunnit sig i den mest expansiva perioden i företagets historia. Som ett led i att nå vårt långsiktiga mål om att kunna producera 500 000 kubikmeter sågade trävaror per år tillträder Erik Sjölund som VD för företaget fr.o.m. (den) 1 september 2016.

  Läs mer...

rss

Utmärkelser

Regionfinalister.jpg

Stenvalls har utsetts till regionfinalister i Årets Företagare i Sverige 2013 av Företagarna

Stenvalls Trä utsågs till Årets företagare i Piteå på den stora näringslivsgalan i november ifjol och har sedan, efter noggrann granskning och bedömning av Företagarnas regionstyrelse, utsetts till det företag som ska få representera Norrbotten.


Pristagare_2012.jpg

Stenvalls har utsetts till Årets Företagare i Piteå 2012 av Företagarna

Juryns motivering lyder: "Stenvalls Trä driver Stenvalls Skogar, Klubbgärdet Fastigheter, XL Bygg Stenvalls, Fönsterfabriken i Sverige, Kallax Flyg och Genesis IT. Syskonen Anna, Sven och Folke har sedan barnsben varit engagerade i företaget som har utvecklats till en av Sveriges mest kvalificerade anläggningar inom träförädling. De har på ett enastående sätt visat att hög vidareförädling är en framgångsfaktor och levererar goda resultat i en mycket tuff sågverksnäring".


AAA_liten _2

 

Stenvalls Trä AB har har erhållit företagsprisernas maratonutmärkelse

Stenvalls Trä AB har bibehållit Trippel-A rating i minst 20 år från
1991-2011 och är nu ett diamantföretag.

Vårt företag är ett av de 102 företag av Sveriges totalt 350 894
aktiebolag som tilldelats Trippel A för högsta kreditvärdighet i
Soliditets kreditvärdighetssystem.

Sannolikheten att få trippel A oavbrutet under 20 år är bara 1,35 procent.

Ni kan läsa mer om detta på Soliditets hemsida.
www.soliditet.se/sdadagen

IMG_0035

 

Stipendium för Framgångsrika Näringslivsinsatser 1998

IMG_0037

Albert Bonniers pris till Årets Företagare 1998.
Hedersomnämnande till Sven Stenvall, Folke Stenvall och Anna Flik.

Motiveringen:
"För att ha vidareutvecklat familjeföretaget till ett lönsamt och
välkonsoliderat företag med långt driven vidareförädling"

Bonniers 1998